AudioRealism Forum Index AudioRealism

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Pattern mode problem, "note off" ABLPro

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    AudioRealism Forum Index -> Technical Questions
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PALMB



Joined: 05 Sep 2006
Posts: 2

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 8:09 am    Post subject: Pattern mode problem, "note off" ABLPro Reply with quote

I'm new to ABL and I'm trying to use pattern mode. I set up my various patterns, but when i trigger them they loop forever, until i click stop with the mouse. is there any way for them to not loop? or at least to end when the midi event ends?

I've read the manual and the forums, and found no answer to my problem.
except
On page 36 of the ABLPro Manual

"Each MIDI note (0-127) corresponds to an ABL Pro pattern. Note on messages start playback of the pattern, and note off message stops playback. MIDI velocity information is not used in this mode. "

what is a "note off" message and how do I send it? I assume a "note on" message is me hitting a key on the midi controller, right? i just want to be able to stop the pattern from looping, this must be possible, right?!

I feel like an idiot asking what should be a really simple question for someone to answer. So please, if you think i'm an idiot, help me be less of one.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
audiorealism
Site Admin


Joined: 13 Oct 2003
Posts: 3879

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 9:07 am    Post subject: Reply with quote

That is correct: The pattern should stop playing when you release a key.

What host/computer/version of ABL Pro are you using?

/Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
PALMB



Joined: 05 Sep 2006
Posts: 2

PostPosted: Wed Sep 06, 2006 4:56 am    Post subject: Reply with quote

i'm running logic pro 7.1 - power mac g5 dual2ghz 1g ram - ABL Pro 1.0.35 FX AU
Back to top
View user's profile Send private message
audiorealism
Site Admin


Joined: 13 Oct 2003
Posts: 3879

PostPosted: Wed Sep 06, 2006 8:10 am    Post subject: Reply with quote

Can any other users running this version confirm that behavior?
/Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    AudioRealism Forum Index -> Technical Questions All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group